Lär dig att spela golf

Golfkurser för nybörjare

Vill du börja spela golf? Välkommen till nybörjarutbildning i golf på Torslanda GK.  Här erbjuds du en utbildning från grunden. 

Utbildningen består av två olika delar, en praktikdel och en teoridel via webben (Grönt Kort Bok SEK 225:- finns att köpa i receptionen).

Kursen vänder sig till dig som är tretton år och äldre. 

Kursen börjar åter igen april 2022. 

Utbildningen är anpassad till svenska golfförbundets studieplan, studiematerial och krav för Grönt kort. 

Vi erbjuder kurser hela året med start i april till september. Om de fasta kurstiderna inte skulle passa dig/er så kontakta pro så finner vi tillsammans en lösning.

Du börjar med att skaffa golf id -  följ länkarna.

Gå ut på denna webbsida  Börja spela golf - Golf.se och gå till punkt 1 för registrering och fyll i samliga adressuppgifter. Ny sida Grönt Kort - Sisu Idrottsböcker följ instruktionerna så kommer du till Grönt kort teoridel. Logga därefter med ditt golf id. Golfid använder du för att anmäla dig till nybörjar kurs på Torslanda GKs hemsida. Sök PRO/nybörjarkurs 

Välkommen!

Stefan Carli, PGA Club Professional 

Praktikdel

  • Under denna kurstid har du/ni obegränsad tillgång till fritt spel på Torslanda GK:s korthålsbana
  • Vi kommer att gå igenom uppställning, sving, närspel, puttning, dvs alla spelets ingredienser
  • Ban- och regelvandring

Grönt kort

  • Efter godkänt spelprov erhåller du/ni HCP 54. Detta registreras vid medlemskap i någon klubb.

Utrustning

  • Ta med egen, annars finns utrustning att låna

Anmälan

Anmälan sker via Torslanda GKs hemsida.

Vid anmälan behöver vi följande uppgifter från dig:

  • Ditt Golf-id.
  • Telefonnummer
  • Mailadress 

Nybörjarutbildning 2021

Kursen leder till Grönt Kort/ Hcp 54 och ger dig kunskaper att snabbt komma ut på banan och kunna njuta av spelet i en fantastisk miljö.

All praktisk utbildning leds av professionell golftränare. I utbildningen kommer vi att gå igenom alla moment inom golfen samt en praktisk banvandring, där vi lär oss golfvett samt regler och lite spelstrategi. Teorin görs via webben.

Alla lektioner sker utomhus så tänk på att ha kläder efter väder. Bollar ingår under kursens gång samt att det är möjligt att låna klubbor.

Kursinformation

Vi kommer att ha intensivkurser under två helgdagar. Totalt är det 9 timmars grundutbildning för kurserna med 5 till 8 deltagare per kurs.

Under utbildningsperioden ingår fritt spel på lilla banan. Efter utbildningsperioden och uppspel erbjuds ”prova på medlemskap”.
Prisinformation på medlemskap.

 

Är det så att datumen för Intensivkurs inte passar kan ni alltid boka en privatkurs. Kontakta Stefan Carli för eget upplägg som passar dig. 

 

Har du frågor ? maila till stefan.carli@pgasweden.golf

Mvh Pro Stefan Carli Tel 0708-776637