Herrgolfen

Herrgolfen är öppen för klubbens seniorspelare samt deras gäster från andra klubbar.

Rutiner

Uppdatering! Med anledning av nya rekomendationer kommer Herrgolfen att starta den 3 juni. Hela spelprogrammet finns under "Herrgolfens Spelprogram 2021".

Anmälan, starttid och betalning

Tävlingsanmälan och betalning sker på MinGolf. Nytt för i år är att bollarna kommer att lottas. Vi spelar i trebollar och det kommer att gå att önska tidig eller sen starttid. Det är möjligt att anmäla sig fram till och med tisdag 12.00. När tävlingen är lottad så kommer du få ett mail med din starttid.

Ordinarie starttid är 15:30 - 18:00 vid spel över nio hål eller 15:00 - 17:30 vid spel över arton hål (eller så många hål som är öppna).

Det är också möjligt att spela tidigare under dagen, från 12:00. Då bokar ni tid själva. Det måste alltid vara minst två deltagare från Herrgolfen med i bollen för att resultatet ska räknas. Spelar ni då, så anmäler ni er till Herrgolfen och betalar i vårt servicecenter samma dag.

Tävlingsavgiften är liksom tidigare 100 kronor. 60% av avgiften går till priser för veckans tävling och resterande del går till priser för Herrgolfens final som spelas i September.

Spelare som inte är medlemmar på Torslanda GK behöver också erlägga tävlingsgreenfee.

Spelregler
Herrgolfen följer golfens gängse regler. Innan spel hämtar du ditt scorekort i servicecenter och efter avslutat spel signeras scorekorten och lämnas in till tävlingsexpeditionen.

Tävlingarna varje vecka sker i två olika klasser beroende på spelarnas handikapp. För A-klassen gäller handicap upp till och med 15,0 och för B-klassen gäller handikapp från 15,1 och uppåt.

Förutom varje veckas tävling sker även tävling över hela säsongen. Poäng ges varje vecka till de åtta bästa i varje klass. Vinnaren får 10 poäng, tvåan åtta poäng osv. (10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 respektive 1 poäng). Under 2020 räknas de fyra bästa tävlingarna. Varje spelar får dock även tillgodoräkna sig en poäng för varje spelad tävling.

Vid byte från A-klass till B-klass (eller vice versa) följer poängen med till den nya klassen.

Priser
Pris delas ut för bästa resultaten i A- och B-klassen samt för den som vunnit ”närmast hål”-tävlingen. Priserna hämtas i servicecenter.

Eventuell vinstskatt i finalen betalas av pristagaren.

Bästa Bruttoscore

Under säsongen pågår en tävling för bästa bruttoscore (de nio första hålen varje vecka räknas). Vinnaren är den somhar bäst snitt över sina åtta lägsta rundor.

Herrgolfens final
Mer information kommer senare.

Regler och spelprogram kan ändras under säsongens gång.

Har du några övriga frågor eller undrar hur man börjar spela Herrgolfen? Det går bra att kontakta Johan, Janne eller Torslanda GKs reception.

Tävlingsledningen

Janne Ernfjord - 0725-408959

Johan Ebefors - 0703-115550

Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att justera regler och spelform under säsongen.