Antikrundans matchspel 2022

Var med i årets matchspel!

Antikrundans matchspel 2022

Anmälan i Min Golf senast 21 maj 2022. Anmälan öppnar 1 maj.

Startavgift: 40:- . Avgiften betalas i samband med anmälan.

Till första omgången, Rond 1, sker en seedad lottning enligt Spel- och tävlingshandboken men det görs ingen matchplan för vidare spel. Efter Rond 1 görs en ny seedad lottning av kvarvarande spelare och en traditionell matchplan läggs upp för vidare spel. Lottning för omgång 1 publiceras den 30 maj.

Första rond skall vara spelad senast 22 juni.

Beroende på antalet spelare kan upplägget bli lite olika.

Förlorare i omgång 1+2 går vidare till en Lucky Looser-turnering endast om man anger att man vill spela denna. Anmälan till Lucky Looser skall göras senast 25 juni till Per Ljungberg per mail perljungberg2@gmail.com eller SMS 0704388833.

Ronder i huvudturneringen

Rond 1 skall vara klar senast 22 juni. Rond 2 senast 30 juli, rond 3 senast 20 augusti, rond 4 senast 11 sept, rond 5 (final) senast 22 sept.

Ronden är fastställd att omfatta minst det antal hål som Torslanda GK har öppna för spel dock max 18 hål. Match kan spelas på annan klubb. Vid lika resultat efter att 18 hål spelats så fortsätter spelet så många hål som behövs, med samma hcp som på första varvet.

Vinnaren i en match meddelar per mail perljungberg2@gmail.com resultatet och har att göra upp om nytt speldatum med nästa motståndare. Spelprogrammet finns att läsa på klubbens hemsidan, Flik Kommittér/Antikrundan/Matchspel

Vi spelar med reducerat hcp 20%.

Exempel:

Spelare A har exakt Hcp 5,6 vilket reduceras med 20% till 4,48 och höjs upp till 4,5 och får enligt slopen 5 slag.
Spelare B har exakt 16,2 vilket reduceras med 20% till 12,96 och höjs till 13 och får enligt slopen 15 slag.
Skillnaden blir då 15 - 5 = 10 slag.
B har alltså slag mot A på vart och ett av de hålen med index 1-10.

OBS: När Torslanda GK bara spelas 14 hål så ligger index 2,6 på de hål som inte spelas.
I exemplet ovan har spelare B således bara fått 8 slag på A när man spelat klart.

Prisutdelning i samband med Antikrundans avslutning.

Tävlingsledare Per Ljungberg, 0704-38 88 33