Information

Antikrundan är öppen för spel för medlemmar i Torslanda Golfklubb i ålder från H55+.

Per Ljungberg

Antikrundan går i pausläge!

3o mars skickade Svenska golfförbundet ut information till alla klubbar där man skrev

• Tävlingar på klubben kan inte genomföras. Detta inkluderar alla typer av tävlingar, inklusive så kallade VSOP (valfri starttid och partner).
  • Spelaktiviteter kan inte avslutas med resultatlista och prisutdelning kopplat till prestationen.
  • Eventuella egna initiativ för att kringgå detta, från enskilda golfspelare eller klubbar, utsätter golfklubbarna för en risk att klandras och riskerar att golfsporten som helhet stämplas som illojal i en svår tid. I värsta fall kan det påverka vår möjlighet att få kunna spela golf överhuvudtaget under pandemin.
  • Medlemsgrupper som normalt spelar organiserade tävlingar, kan fortsätta spela sällskapsspel tillsammans. Det är då upp till klubben att bestämma vem som får boka och hur.
  • Mindre grupper kan organisera och boka spel.

Skrivningen i de två sista styckena kan tyckas ge visst utrymme för någon form av organiserad verksamhet för Antikrundan. Vid diskussion med styrelsen framför dom dock att det finns absolut inget utrymme för att någon form av golfverksamhet med inslag av tävlingsverksamhet kan genomföras.

Sällskapsgolf kan dock än så länge spelas.

Antikrundan får därför pausas och förhoppningsvis kommer Coronasituationen så småningom att förändras så att vår verksamhet kan återupptas.

Fram tills dess Spela väl!

Per Ljungberg

Ansvarig för Antikrundan
är Per Ljungberg, 0704 - 38 88 33, perljungberg2@gmail.com som till sin hjälp har Martin Bergström, Per-Olof Johansson, Kjell Jonsson, Richard Lindefelt, Åke Svensson, Jan Svensson, Aste Olindersson, Bengt Wester, Alf Liikama med flera som ställer upp då och då.

Vem är vem i Antikrundan?

Undrar du hur någon ser ut eller vad den heter? Gå in på sidan Vem är vem i menyn till höger så har du bild på alla. Om du är nybliven i vårt kamratgäng tar du kontakt med Bengt Wester (bengt@tidningen.se) som ser till att du blir fotad och kommer in på sidan.

Under en normal spelsäsong arrangeras Antikrundan så här!

1.  Under säsongen genomförs en serietävling/Order of Merit i form av poängbogeytävlingar. Under året spelas en serie över 18 hål varav de 2 bästa av 4 räknas samt en serie över 9 hål varav de 4 bästa av 7 räknas. Spelare med de 18 högsta sammanlagda poängen i respektive serie är kvalificerade till A-final för respektive 18 och 9 hål, förutsatt att de spelat minst 2 st 18-hålare respektive 3 st 9-hålare. Om det finns flera spelare på 18:e plats som har samma poäng går samtliga till A-final. Övriga spelare oavsett antal spelade tävlingar kan anmäla sig till B-final. De tävlingar som ingår framgår av tävlingsprogrammet.

2. Tävlingar som ingår i seriespelet hanteras som poängbogeytävling avseende poängen i seriespelet men den aktuella tävlingsdagen spelas alla tävlingar som slaggolf.

3. Eclectictävling genomförs där alla tävlingar som ingår i Order of Merit ingår. Bästa nettoresultat för varje hål räknas.

4. Matchspelstävling anordnas under säsongen. Se under flik Matchspel.

5. 2 st endagarsresor till annan bana arrangeras under året. Dessa tävlingar ingår i serietävlingen 18 hål.

6. Antikrundan spelar varje år en tävling tillsammans med Eternellerna på St. Lundby GK. Gratis greenfee.