Information

Antikrundan är öppen för spel för manliga medlemmar i Torslanda Golfklubb i ålder från H55+.

Per Ljungberg ansvarar för Antikrundan.

Per Ljungberg ansvarar för Antikrundan.

 

Säsongen 2023.

Nu är det snart dags!
Golfklubborna för många börjar spritta. Ta fram dom och börja putsa. Vill du veta vad som händer i Antikrundan 2023?

Anmäl dig i Min Golf till Antikrundans uppstartsmöte för säsongen måndag den 27/3 på Vingen i rummet bredvid kaffeterian. Start 13:00. Martin Bergström går igenom vad som är nytt inom regelfronten samt fräschar upp det vi tror att vi kan. Alla vår nya kullar på banan kanske ger lite nya problem att lösa.

Vi tar en paus och bjuder på kaffe o kaka varefter vi presenterar årets spelprogram och diskuterar vad som än kommer upp. Vi räknar med att vara klara senast 16:00. 

Välkomna

/Per o Martin

 

Ser ni ljuset i tunneln. Det är våren som kommer!!

Några kan inte vänta utan spelar i Björnligan. Damer och Herrar! 
Varje tisdag (om vädret tillåter) har vi gemensam start klockan 10.00. Kan bli tidigare när det blir ljusare.

Vi ses

Tävlingsledningen

 

Olika tävlingar 2023

1. Under säsongen genomförs en serie med tävlingar ingående i Order of Merit (OoM).

2. Vi spelar en serie över 15-18 hål där de 4 bästa av 7 räknas i OoM.
OBS. Beroende på antal öppnade hål kan det bli ändringar! Just nu när banan öppnar är det 15 hål som gäller.

3. Vi spelar en serie över 9 hål varav de 9 bästa av 13 räknas i OoM. 

4. Tävlingarna spelas i två klasser - en klass för de som spelar från tee 57 och en klass för de som spelar från tee 48. Du väljer själv vilken tee du vill spela från aktuell dag och dina poäng förs till samma OoM-lista oavsett klass. Du kan variera tee under säsongens gång. Den aktuella tävlingsdagen spelas alla tävlingar som slaggolf (+5). 

5. Tävlingar som ingår i OoM hanteras som poängbogeytävling avseende poängen som förs till Order of Merit-listan för 9 hål respektive 15-18 hål.

6. Spelare med de 18 högsta sammanlagda poängen på respektive lista är kvalificerade till A-final för respektive 15-18 hål och 9 hål. Om det finns flera spelare på 18:e plats som har samma poäng går samtliga till A-final. Övriga spelare oavsett antal spelade tävlingar kan anmäla sig till B-final. 

7. Eclectictävling genomförs där alla tävlingar som ingår i Order of Merit ingår. Bästa nettoresultat och bästa bruttoresultat för varje hål räknas i en brutto- och en nettolista.

8. Utöver Uppstarts- och Avslutningstävling arrangeras två stycken lagtävlingar i någon form.

9. Matchspelstävling anordnas under säsongen. Se under flik Matchspel.

10. Under året arrangeras 2 st endagarsresor till annan bana. Dessa tävlingar ingår i serien 18 hål.

11. Antikrundan spelar varje år en tävling tillsammans med Eternellerna på St. Lundby GK. Gratis greenfee.

12. Efter seriespelets avslutning i september startar Höstcupen varje tisdag för spelare i Antikrundan, Eternellerna, Dam- och Herrgolf +55. Denna pågår så länge ordinarie greener är öppna.

13. När ordinarie greener stänger startar Björnligan som spelar varje tisdag på vintergreener så länge banan är spelbar.

Mer information om tävlingarna hittar du under fliken Spelprogram. Alla tävlingar finns även upplagda i GIT. 


Anmälan till våra serietävlingar

Anmälan till nästkommande tävling skall ske senast klockan 24.00, lördag innan respektive tävling. Anmälan görs på nätet/Min Golf. Efteranmälan kan ev. göras. Skicka mail till tävlingsledaren som anges på tävlingen. Om plats finns sätts du in i tävlingen.

Vid anmälan kan du begära tidig/sen start. Valfri tee kan väljas av samtliga spelare mellan 57 eller 48 där varje tee spelar i en egen klass.

Startavgift 50 kr betalas i samband med anmälan.

Vi använder digital scoreinmatning där det är möjligt. Har du mail i din telefon får du en länk till en websida där du kan mata in scorerna. Obs! Det räcker att en i bollen registrerarar scorerna digitalt. Minst en spelare skall föra ett vanligt scorekort för samtliga i bollen. Efter rundan stäm av det som är är inmatat digitalt med det som står på kortet. Signera och lämna in kortet till tävlingsledningen. 

Varje 9-hålstävling avslutas med förbrödring och prisutdelning när alla har spelat färdigt. Förutom pris till de första platserna i respektive klass lottas det ut närvaropriser i varje klass. Prisutdelning för 18-hålstävlingar sker vid nästkommande 9-hålstävling.

 


Vem är vem i Antikrundan!

Undrar du hur någon ser ut eller vad den heter? Gå in på sidan Vem är vem så har du bild på alla. Om du är nybliven i vårt kamratgäng tar du kontakt med Bengt Wester (bengt@tidningen.se) som ser till att du blir fotad och kommer in på sidan.


Ansvarig för Antikrundan
är Per Ljungberg, 0704 - 38 88 33, perljungberg2@gmail.com som till sin hjälp har Martin Bergström som administrerar alla våra tävlingar avseende anmälningar och lottning. Aste Olindersson har hand om våra pengar. Bengt Wester sköter vår fotosida Vem är vem. Kjell Jonsson sköter våra priser. Bertil Algotsson o Sven Jacobsson sköter matchspelet.  I övrigt finns Jan Svensson, Thomas Kanhede, Richard Lindefelt, Åke Svensson, Alf Liikama med flera som ställer upp då och då.