Information

Antikrundan är öppen för spel för manliga medlemmar i Torslanda Golfklubb i ålder från H55+.

Per Ljungberg ansvarar för Antikrundan.

Säsongen 2022.

Nu kan vi lägga denna säsong bakom oss i och med att finalerna och avslutningstävlingen är avklarad.
Vi tackar alla för en trevlig säsong med många goa skratt. En hel del bra slag och några enstaka dåliga!
I stort sätt samtliga tävlingar har vi klarat oss från regn.

Så tack för detta året. Utan er alla och den goda viljan ni har hade det inte funkat!
Vi ses till våren då banan kommer ha en ny banstäcknng! Spännande!!!

Tävlingsledningen

Vi skickar också en hälsning till vår "general" och alter ego Per som pga sjukhusvistelse inte kunde vara med.
Krya på dig "gubben".

För er som inte fått nog spelas Höstcupen 9 hål varje tisdag så länge som ordinarie greener är öppna. Vi bjuder även in våra damer till denna.

Olika tävlingar 2022

1. Under säsongen genomförs en serie med tävlingar ingående i Order of Merit (OoM).

2. Vi spelar en serie över 16-18 hål där de 4 bästa av 7 räknas i OoM.
OBS. Beroende på antal öppnade hål kan det bli ändringar! Just nu när banan öppnar är det 16 hål som gäller.

3. Vi spelar en serie över 9-10 hål varav de 9 bästa av 13 räknas i OoM. Beroende på vilken del av banan vi spelar spelas alternativt 9 eller 10 hål. Kan ändras under året beoende på öppna hål och hålsträckning.

4. Spelare med de 18 högsta sammanlagda poängen i respektive serie är kvalificerade till A-final för respektive 16-18 hål och 9-10 hål, förutsatt att de spelat minst 2 st 16-18 omgångar respektive 4 st 9-10 omgångar. Om det finns flera spelare på 18:e plats som har samma poäng går samtliga till A-final. Övriga spelare oavsett antal spelade tävlingar kan anmäla sig till B-final.

5. Tävlingar som ingår i OoM hanteras som poängbogeytävling avseende poängen i Order of Merit men den aktuella tävlingsdagen spelas alla tävlingar som slaggolf (+5). Tävlingarna spelas i två klasser - en klass för de som spelar från tee 57 och en klass för de som spelar från tee 48. Du väljer själv vilken tee du vill spela från aktuell dag och dina poäng förs till samma OoM-lista oavsett klass.

6. Eclectictävling genomförs där alla tävlingar som ingår i Order of Merit ingår. Bästa nettoresultat och bästa bruttoresultat för varje hål räknas i en brutto- och en nettolista.

7. Utöver Uppstarts-tävlingen kommer det under året att arrangeras tre stycken lagtävlingar i någon form.

8. Matchspelstävling anordnas under säsongen. Se under flik Matchspel.

9. Under året arrangeras 2 st endagarsresor till annan bana. Dessa tävlingar ingår i serien 18 hål.

10. Antikrundan spelar varje år en tävling tillsammans med Eternellerna på St. Lundby GK. Gratis greenfee.

11. Efter seriespelets avslutning i september startar Höstcupen varje tisdag för spelare i Antikrundan, Eternellerna, Dam- och Herrgolf +55. Denna pågår så länge ordinarie greener är öppna.

12. När ordinarie greener stänger startar Björnligan som spelar varje tisdag på vintergreener så länge banan är spelbar.

Mer information om tävlingarna hittar du under fliken Spelprogram. Alla tävlingar finns även upplagda i GIT.

Anmälan till våra serietävlingar

Anmälan till nästkommande tävling skall ske senast klockan 24.00, lördag innan respektive tävling. Anmälan görs på nätet/Min Golf. Efteranmälan kan ev. göras. Skicka mail till tävlingsledaren som anges på tävlingen. Om plats finns sätts du in i tävlingen.

Vid anmälan kan du begära tidig/sen start. Valfri tee kan väljas av samtliga spelare mellan 57 eller 48 där varje tee spelar i en egen klass.

Startavgift 50 kr betalas i samband med anmälan.

Vi kommer att använda digital scoreinmatning där det är möjligt. Detta sker genom en webapplikation som heter Golfbox. Har du mail i din telefon får du en länk till en websida där du kan mata in scorerna. Obs! Det räcker att en i bollen registrerarar scorerna digitalt. Minst en spelare skall föra ett vanligt scorekort för samtliga i bollen. Efter rundan stäm av det som är är inmatat digitalt med det som står på kortet. Signera och lämna in kortet till tävlingsledningen.

Varje 9-hålstävling avslutas med förbrödring och prisutdelning när alla har spelat färdigt. Förutom pris till de första platserna i respektive klass lottas det ut närvaropriser i varje klass. Prisutdelning för 18-hålstävlingar sker vid nästkommande 9-hålstävling.

Vem är vem i Antikrundan!

Undrar du hur någon ser ut eller vad den heter? Gå in på sidan Vem är vem så har du bild på alla. Om du är nybliven i vårt kamratgäng tar du kontakt med Bengt Wester (bengt@tidningen.se) som ser till att du blir fotad och kommer in på sidan.

Ansvarig för Antikrundan
är Per Ljungberg, 0704 - 38 88 33, perljungberg2@gmail.com som till sin hjälp har Martin Bergström som administrerar alla våra tävlingar avseende anmälningar och lottning. Aste Olindersson har hand om våra pengar. Bengt Wester sköter vår fotosida Vem är vem. Kjell Jonsson sköter vår priser. Mats Ehrman sköter om vår hemsida. I övrigt finns Jan Svensson,  Richard Lindefelt, Åke Svensson, Alf Liikama med flera som ställer upp då och då.