Information

Antikrundan är öppen för spel för manliga medlemmar i Torslanda Golfklubb i ålder från H55+.

Per Ljungberg ansvarar för Antikrundan.

Per Ljungberg ansvarar för Antikrundan.

 

Säsongen 2023.

Antikrundans ordinarie spelprogram är nu avslutat och Höstcupen har dragit igång. Öppen för klubbens alla dam- och herrspelare. Spel varje tisdag med start 0900. Anmälan som vanligt i Min golf.

 

Olika tävlingar 2023

1. Under säsongen genomförs en serie med tävlingar ingående i Order of Merit (OoM).

2. Vi spelar en serie över 13 hål (det blir inte fler hål under säsongen) där de 4 bästa av 6 räknas i OoM.

3. Vi spelar en serie över 9 hål varav de 7 bästa av 10 räknas i OoM. 

4. Tävlingarna spelas i två klasser - en klass för de som spelar från tee 57 och en klass för de som spelar från tee 48. Du väljer själv vilken tee du vill spela från aktuell dag och dina poäng förs till samma OoM-lista oavsett klass. Du kan variera tee under säsongens gång. Den aktuella tävlingsdagen spelas alla tävlingar som slaggolf (+5). 

5. Tävlingar som ingår i OoM hanteras som poängbogeytävling avseende poängen som förs till Order of Merit-listan för 9 hål respektive 13 hål.

6. Spelare med de 18 högsta sammanlagda poängen på respektive lista är kvalificerade till A-final för respektive 13 hål och 9 hål. Om det finns flera spelare på 18:e plats som har samma poäng går samtliga till A-final. Övriga spelare oavsett antal spelade tävlingar kan anmäla sig till B-final. 

7. Eclectictävling genomförs där alla tävlingar som ingår i Order of Merit ingår. Bästa nettoresultat och bästa bruttoresultat för varje hål räknas i en brutto- och en nettolista.

8. Utöver Uppstarts- och Avslutningstävling arrangeras två stycken lagtävlingar i någon form.

9. Matchspelstävling anordnas under säsongen. Se under flik Matchspel.

10. Under året arrangeras 2 st endagarsresor till annan bana.

11. Antikrundan spelar varje år en tävling tillsammans med Eternellerna på St. Lundby GK. ( Inställt 2023.) Gratis greenfee. 

12. Efter seriespelets avslutning i september startar Höstcupen varje tisdag för spelare i Antikrundan, Eternellerna, Dam- och Herrgolf +55. Denna pågår så länge ordinarie greener är öppna.

13. När ordinarie greener stänger startar Björnligan som spelar varje tisdag på vintergreener så länge banan är spelbar.

Mer information om tävlingarna hittar du under fliken Spelprogram. Alla tävlingar finns även upplagda i GIT. 


Anmälan till våra serietävlingar

Anmälan till nästkommande tävling skall ske senast klockan 24.00, söndag innan respektive tävling. Anmälan görs på nätet/Min Golf. Efteranmälan kan ev. göras. Skicka mail till tävlingsledaren som anges på tävlingen. Om plats finns sätts du in i tävlingen.

Vid anmälan kan du begära tidig/sen start. Valfri tee kan väljas av samtliga spelare mellan 57 eller 48 där varje tee spelar i en egen klass.

Startavgift 50 kr betalas i samband med anmälan.

Vi använder digital scoreinmatning där det är möjligt. Har du mail i din telefon får du en länk till en websida där du kan mata in scorerna. Obs! Det räcker att en i bollen registrerarar scorerna digitalt. Minst en spelare skall föra ett vanligt scorekort för samtliga i bollen. Efter rundan stäm av det som är är inmatat digitalt med det som står på kortet. Signera och lämna in kortet till tävlingsledningen. 

Varje tävling avslutas med förbrödring och prisutdelning när alla har spelat färdigt. Förutom pris till de första platserna i respektive klass lottas det ut närvaropriser i varje klass. 

 


Vem är vem i Antikrundan!

Undrar du hur någon ser ut eller vad den heter? Gå in på sidan Vem är vem så har du bild på alla. Om du är nybliven i vårt kamratgäng tar du kontakt med Bengt Wester (bengt@tidningen.se) som ser till att du blir fotad och kommer in på sidan.


Ansvarig för Antikrundan
är Per Ljungberg, 0704 - 38 88 33, perljungberg2@gmail.com som till sin hjälp har Martin Bergström avseende anmälningar och lottning. Aste Olindersson har hand om våra pengar. Bengt Wester sköter vår fotosida Vem är vem. Kjell Jonsson sköter våra priser. Bertil Algotsson o Sven Jacobsson sköter matchspelet.  I övrigt finns Jan Svensson, Thomas Kanhede, Richard Lindefelt, Åke Svensson, Alf Liikama med flera som ställer upp då och då.

Ansvarig för antikrundans hemsida är Åke Svensson, 070 856 5340, ake.karl.svensson@telia.com