Info om tävlingar 2020

Äntligen kom beskedet som gör att vi kan dra igång våra klubbtävlingar och arrangera årets golfvecka

I år blir det i något reducerat med tävlingar då vissa tävlingsformer inte går att infria med de tillfälliga kompletterande tävlingsvillkoren som gäller. Dessutom är det många som vill nyttja banan och det måste vi också ta hänsyn till. Covid-19 medför alltså en del viktiga förändringar som vi måste tillgodose för att kunna genomföra våra klubbtävlingar. Detta innebär:

- Löpande start på alla tävlingar. Inga samlingar före eller efter tävling.
- Alla anmälningar och betalningar sker digitalt via Min golf. Detta gäller även vår närmast håltävling som vi arrangerar på hål 9 (ingår i tävlingsavgift).
- Ni kan önska sen eller tidig start vid anmälan, dock kan vi inte garantera hur sent eller tidigt det blir då det beror på hur många som önskar.
- I så stor utsträckning som möjligt kommer vi använda oss av digitala scorekort via OnTag appen. Vanliga scorekort kommer att finnas tillgängliga.
- Spelare som inför eller under tävling känner av eller uppvisar symtom på sjukdom är skyldig att omgående avbryta tävlingen och lämna tävlingsbanan.
- Vi kommer följa de tillfälliga kompletterande tävlingsvillkoren från 1 juli, framtagna av SGF.
- Caddieförbud råder under alla tävlingar.
- Ingen prisutdelning sker direkt efter tävling utan pristagarna hämtar ut sina priser dagen efter i shopen. Som pris 2020 har vi har valt att använda presentkort i så stor utsträckning som möjligt för att förenkla hanteringen.

2020-07-04 Lördag Hisingsmästerskapet klubbkval 2-manna scramble 7 utslag per spelare 4 valfria. Anmälan sker via www.hmgolf.se
2020-07-12 Söndag Äkta Make tävling ( inkl KM ) Greensome
2020-08-16 Söndag Edvardssons Irish Greensome Irish Greensome

Golfveckan genomförs som planerat under vecka 30, 19-25:e juli.
2020-07-19 Söndag Innesvingens Masters Bästboll
2020-07-20 Måndag Irish Rumble, 4-mannalag PB BB summera hål 1-6 1 score/lag, hål 7-12 2 score per lag, hål 13-17 3 score per lag, Hål 18 allas score
2020-07-21 Tisdag Ett Slag för Cancerfonden Singel
2020-07-22 Onsdag Tävlingsfri dag
2020-07-23 Torsdag Tävlingsfri dag
2020-07-24 Fredag Magnussons UR Partävling 18 hål 6,6,6
2020-07-25 Lördag Golfhäftet Trophy 2020 på Torslanda GK 2-mannalag, greensome, poängbogey, 6 utslag per spelare (6 valfria).

- Vi har bytt tävlingsform på Magnussons ur till 6-6-6 innebär partävling, hål 1-6 hål BB, hål 7-12 Greensome, hål 13-18 Foursome.
-Onsdagen och Torsdagen är tävlingsfria dagar för att ni ska få möjlighet att vila samt att de som inte tävlar ska kunna komma ut och spela dessa dagar.

Bra att förbereda inför anmälan:
- Logga in på Min Golf och registrera ett betalkort. Detta gör du under Meny, Mina inställningar, Betalningar. Scrolla ner på sidan och lägg till ditt kort.
- Ladda ner appen OnTag till din telefon, logga in och bekanta er med appen. Det är i denna appen ni kommer att föra era digitala scorekort under tävlingarna om ni har möjlighet.
- För partävlingar: Prata ihop er med era medspelare så att ni har koll på vem som anmäler till tävlingar samt att ni har rätt golf-id när ni ska anmäla er. Tävlingarna anmäls i par eller lag. Vi kommer inte lotta lag i år pga Corona.
- Ej valfri tee. Män över 75år och knattar under 12år kan välja främre tee. Detta görs vid anmälan.

I augusti återkommer vi med information inför KM som går sista helgen i Augusti.

Soliga sommarhälsningar från Tävlingskommittén //Ordf Urban Karlsson