Tävlingsprogram 2017

Årets tävlingsprogram är en vidareutveckling av tävlingsprogrammet för 2016, där vi försökt dra slutsatser av förra årets tävlingar. Även i år är programmet fyllt av roliga utmaningar för alla golfare. Förutom kategorigolfen (Herr, Dam, Junior, Antikrunda samt Eternellerna), står vi som arrangör för 3 juniortävlingar samt seriespel i många klasser. Vi kommer dessutom att genomföra ett 20-tal klubbtävlingar också 2017. Nytt för i år är att vi arrangerar en Plusklubbstävling tillsammans med övriga Plusklubbar. Den tävlingen kommer att spelas på samtliga 4 banorna under sammanlagt 4 dagar uppdelat på 3 helger. Klubbmästerskap är som vanligt scratchtävlingar, men kommer liksom förra året att kombineras med handicaptävlingar i samband med kategori-KM. Kortbane-KM och Putt-KM kommer att genomföras. Redan från 1/4 kommer de flesta av tävlingarna finnas bokningsbara i GIT. Här kommer en översikt på tävlingarna som vi självklart varmt vill rekommendera.

1/5 Torslanda First of May Trophy (JMI)
En 36-hålstävling. Kom och titta på våra juniorers försök att kvalificera sig till finalen.

7/5 Irish Greensome
Årets första klubbtävling där 2-mannalag tävlar i A- & B-klass. Valfria lag.

8/5 Matchspelscup för par
Vi drar igång årets matchspelscup för 2-mannalag. Valfri partner gäller så man kan välja att spela med sin partner eller en kompis. Anmälan sker i GIT och därefter sköts det på samma sätt som övriga matchspelstävlingar där paren bokar tider och rapporterar resultat. Vinnaren går vidare tilll nästa omgång.  Tävlingen pågår under hela säsongen. Från start max 128 lag som under hösten skall reduceras till ett vinnarlag.

14/5 Skandia Tour nivå 1
Juniortävling med deltagare från hela distriktet. Kom gärna och titta när våra fina juniorer spelar.

20/5 Singeltävling
Årets första singeltävling där vi även kommer att dela ut lagpris. Lagen blir dom som lottas i samma boll.

21/5, 27/5, 28/5, 11/6 Plusklubbstävling
Vi spelar i tur och ordning på Stora Lundby, Ale, Lerjedalen för att avsluta på Torslanda. Tävlingen är en partävling där fyra deltävlingar ingår och där dom tre bästa resultaten räknas. Man anmäler sig till hela tävlingen och paren är valfria, men alla måste vara medlemmar i någon av plusklubbarna. Vi kommer att spela en bästboll, 1 Irish Greensome och två Greensome.

6/6 Sillslaget
Vi spelar parspel med mixade lag. Första 6 hålen består av bästboll, därefter 6 hål greensome för att avsluta med 6 hål foursome.

14/6 Ladies Invitation
Damerna bjuder in sina kamrater från andra klubbar för ett parspel.

18/6 Kategori-KM
Här skall årets bästa golfare med handicap i respektive klass koras.Tävlingen genomförs som en vanlig handicap-tävling och priserna utdelas för nettoresultaten, men i varje åldersklass koras också bruttovinnaren som erhåller en KM-pokal.

19/6 Putt-KM
En rolig tävling där endast banans greener används. Vi spelar scratch och korar klubbens bästa puttare!

25/6 2 Generationer
Som namnet anger, en tävling där familjemedlemmar i två generationer tävlar i lag.

25-30/7 Golfvecka
Årets golfvecka är utökat med en dag och innehåller nu 6 tävlingar. Sponsorer som bl a. Lokala Handlare, Magnussons Ur och Innesvingen är med och förgyller prisborden. I år har vi återgått till 5 tävlingar som vi kör måndag till fredag. Vi har en singeltävling och resten lagtävlingar. Som vanligt avslutar vi med en scramble.

12-13/8 Klubbmästerskap
Vi korar årets bästa dam och herre i en scratchtävling över 36 respektive 54 hål. Herrar spelar 36 hål på lördagen och avslutar efter genomförd cut med 18 hål på söndagen, medan damerna spelar 18 hål resp. dag. Kom och titta på den bästa golfen klubben kan erbjuda och heja fram din favorit till segern.

27/8 Fixer Open sponsored by Koala Golf
Irish Greensome för 2-mannalag, damer och herrar. Tävlingen sponsras av Fixer och prisbordet kommer innehålla golfutrustning från det australiensiska märket Koala Golf.

10/9 Äkta Make tävling sponsrad av OLKA
Greensome för Äkta Make/Sambo där vi från och med i år även hälsar samkönade par välkomna. Här utser vi även klubbmästare. Ingår i Distriktets Äkta Makar-tour för mixade par.

24/9 Sensommarslaget
Årets sista singeltävling över 18 hål.

1/10 Torslanda Fisk, Hummergolfen
Fyrboll bästboll för 2-mannalag. Gissa prisbordet?

3/12 Adventsgolf
Vi avslutar året med en scramble. På med mössa och vantar. Efter tävlingen serveras glögg och lussekatt!