Grönt kort

Nu är det lättare att ta Grönt Kort – golfens nybörjarutbildning för vuxna. Det går mycket snabbare att komma igång med det roligaste, själva spelet. För barnen gäller Golfäventyret för roligare golf.

Vilket är första steget?
Du kontaktar PRON Stefan Carli och anmäler ditt intresse att börja spela golf. Han föreslår en lämplig kurs/upplägg för dig på din väg mot Grönt Kort.

När får jag Grönt Kort?
Du får Grönt Kort och handicap 54 när du klarat 18 poäng från gul/svart pinne, 150-metersmarkeringen.

Vad gäller när jag fått Grönt Kort?
Då är det dags att bli medlem i klubben.

Sedan börjar resan ner mot handicap 36. Du spelar med en vän/fadder som noterar din score och när den är bättre än 18 poäng (9 hål) eller 36 poäng (18 hål) sänks din handicap. Den du spelar med verifierar ditt resultat. Samtidigt får du ett eget Golf-ID (nybörjar-ID) som registreras i GIT, golfens IT-system. Med ditt Golf-ID kan du sedan själv sänka och höja din handicap när du är inloggad på dina sidor i Min Golf.