Var med och investera i våra ungdomar

Torslanda Golfklubb behöver din hjälp att bygga en vinteranläggning. Allmänna Arvsfonden har valt att gå in och stötta klubbens ungdomar med 2 037 000 kr för att möjliggöra vinterträning. Nu söker vi ytterligare finansiering från olika håll på 1 820 000 kr. Både privatpersoner och företag är välkomna att bidra.

Vinterträningsanläggning

Till oss är alla ungdomar välkomna och vi satsar på alla utifrån varje persons nivå. Det ska vara kul att spela golf och vi vill att det ska vara hälften tjejer och killar. Torslanda golfklubbs ungdomsverksamhet har växt och är idag en av de största och livaktigaste i Sverige. Det är resultatet av gemensamma ansträngningar från klubben, som också blivit prisbelönt flera gånger. Nu behöver vi mer och bättre träningsutrymmen. På vintern är det mest akut då vi åker iväg till andra ställen för att träna golf. Det är dåligt för miljön och de som vill träna förlorar värdefull tid.

Allmänna Arvsfonden är med i projektet att bygga en vinterträningsanläggning. Vi är tacksamma för det och det visar också vilket seriöst upplägg det är. För den ytterligare finansiering vi behöver vänder vi oss till privatpersoner, företag och organisationer som också vill satsa på ungdomsidrott och kanske specifikt i Torslanda. Är du en av dom?

 


 

Om du vill ge som privatperson

Swisha till 123 098 1779
Belopp Valfritt
Meddelande junior


Skriv "junior" i meddelandefältet. Då vet vi att bidraget går till vinteranläggningen. 

Bidrar du med 500 kr eller mer får du följande:
1 En bricka att fästa på bagen eller väskan, som visar att du är sponsor.
2 Ditt namn på sponsortavla i träningsanläggningen.
3 Delta på vårens Rock'n Roll golf.

Välj själv hur mycket du vill ge. Här är några förslag:

- 5 000 kr = antal träningsslag som görs en tisdagkväll
- 2 000 kr = antal träningstillfällen i september
- 1 000 kr = juniorlagets totala antal slag i seriespelet
-   500 kr = vad det kostar att anlägga en kvadratmeter green

Vill du ge något annat, så gör det. Alla bidrag är välkomna. Oavsett nivå får du vara med på Rock'n Roll golfen i vår.

Swisha NU!

 

Om ditt företag vill ge

Som företag väljer du valfritt sponsorbelopp. Som sponsor presenteras företagets namn i anslutning till entrén i byggnaden. Även på en tacksida (helsida) i Torslandatidningen. Även du som företagare får vara med och spela Rock’n Roll Golf i vår. 

Guldsponsor 100 000 kr eller mer.
Annars välj någon av följande nivåer 2 000, 6 000, 10 000, 25 000 eller 50 000 kr. 

Kontakta oss via mail kansli@torslandagk.se eller ring Håkan Olá 076-637 55 88.

 


 

 


 

Vinteranläggningen skapar...

Vinteranläggningen kommer att innebära att träning kan bedrivas året runt alla dagar. Idag bedrivs bara träning under sommarmånaderna (mitten apr-sep). Vi räknar med att de flesta aktiva juniorerna kommer att utöka spel och träning från oktober till och med april. 

Åretruntanläggning kommer också att addera möjlighet till fysträning i form av smidighet och styrka. Sommartid kan byggnaden även användas som samlingspunkt och för träningsgenomgångar. Barnen kan också förvara sina skolväskor i lokalen.

Lokalen, inklusive toaletten, kommer att vara anpassad för funktionsnedsatta. Anläggningen kommer att vara tillgänglig året runt och dygnet runt.

 

 


 

Detta är Torslanda juniorgolf…

Torslanda är beläget på Hisingen och är en del av Bohuslän och Göteborgs kommun. Här bor ca 24000 invånare. Torslanda har förhållandevis många barnfamiljer. Idrottsföreningar är generellt livaktiga och fyller en viktig funktion i stadsdelen. Golfklubben är inget undantag från det.

Totalt är det 1983 medlemmar i klubben varav 374 juniorer. 

För Torslanda golfklubb är ungdomsverksamheten en viktig del och har vunnit flera priser för sin goda verksamhetskvalitet. Att ungdomar får tillgång till en idrott som kan utövas i närområdet har många positiva effekter. Genom golfen förenas också olika åldrar i en och samma sport. Allt från knattar, barn, ungdomar, vuxna och pensionärer spelar och tränar tillsammans. Därför genomför Torslanda Golfklubb många aktiviteter riktade till barn och ungdomar. Vår Rock’n Roll Golf är ett exempel på hur vi prioriterat barn och ungdomar i klubben. Fyra fredagar per år spelas golftävling med musik, grillning och under allmänt festliga förhållande.

Ett annat exempel på det är att vi i ca 15 år har erbjudit golf på skolschemat för de närliggande skolorna. Varje vår kommer ca 400 elever till oss och med hjälp av vår grupp för skolsamverkan, som huvudsakligen består av pensionärer, får de instruktioner och hjälp att spela. Klubben upplåter lilla banan och övningsfält (driving range). Skolorna betalar inget. Det här är en unik verksamhet som skolbarn och idrottslärare uppskattar mycket. På det här sättet får alla barn i närområdet prova på golf någon gång under sin uppväxt, även om man inte har någon förälder som spelar.

Torslanda Golfklubb har en av de största ungdomsverksamheterna i Sverige. Trots begränsade träningsområden har vi under 2017 haft 184 juniorer i organiserad aktiv träning. Det sker från mitten av april till och med september.

Vi arbetar aktivt för att få jämn fördelning av tjejer och killar. I nuläget är det nästan 40% tjejer och utvecklingen går åt rätt håll. Vi hoppas på 50/50 inom några år.


 

Följande sponsorer vill vara med

Allmänna Arvsfonden

Torslanda Tidningen

 

Stort tack till er!