Vinterträning 2019-2020

Det finns tre olika upplägg för vinterträning: Small, Medium , Tävlingsgrupp Large

De olika uppläggen beskrivs nedan.

Vi behöver ha er anmälan senast den 18 oktober.
Anmälan och betalning görs via golf.se
(Du anmäler dig och betalar på samma sätt som om det var en tävling).

Vår träning riktar sig till de som är medlemmar i Torslanda Golfklubb eller har årskort på lilla banan. De som deltog i vår- och höstträning under 2019 har förtur vid eventuell överanmälan.

För alla upplägg gäller:

• Under gruppträning med Stefan Carli har man fria bollar.

Vinterträning Small

Träning i grupp på ca 6 pers, 12 januari - 5 april.

Genom att träna en gång per vecka håller vi igång svingen för de olika slagen samtidigt som vi ser till att utveckla tekniken.

Vi kommer att träna under 13 söndagseftermiddagar från och med 12 januari till och med 5 april. Preliminär tid mellan 13-18. Vid 10 av dessa söndagar kommer träning att bedrivas av Stefan Carli. Vid 3 tillfällen kommer träning att bedrivas av ledare med instruktioner från Stefan Carli.

Fysträning i grupp med fokus på att förbättra styrka och rörlighet ingår. Den leds av Felicia Aalto.

Start 12 januari vecka 2

Dag : Söndag eftermiddag

Tid : 60 min

Fys : tisdagar
Plats: Torslanda golfstudio
Kostnad:  1 400:-

Vinterträning Medum

Träning i grupp på ca 6 pers en gång per vecka. 20 oktober - 5 april

Fokus under vintern är att att långsiktigt utveckla din teknik för de olika golfslagen i kombination med styrketräning och rörlighetsträning.

Vi kommer att träna 21 söndags eftermiddagar från och med 20 oktober till och med 5 april. Preliminär tid 13-18- Vid 16 av dessa söndagar kommer träning att bedrivas av Stefan Carli. Vid de andra tillfällena kommer träning att bedrivas av ledare med instruktioner från Stefan Carli.

Golfträning kommer att ske 1 gång i veckan i Torslanda Golf Studio.

Det finns möjlighet att köpa till Fysio screening med Ola Lindblom ( personlig fystränare ). Der är ett indivuellt test på att förbättra just din rörlighet och styrka. Med hjälp av resultatet får du ett träningsprogram med personliga övningar för att öka din rörlighet och förebygga skador. Testet kostar 385 kr och tar 30 minuter.  Fysioscreening kommer att ske i Torslanda Golf Studio vid följande tillfällen:

21/10 , 22/10 och 24/10

Start 20 oktober v 42

Dag : Söndag eftermiddag

Tid:  60min

Fys: Tisdagar

Plats: Torslanda golfstudio

Kostnad:  1800 kr

Vinterträning Large

Målgrupp : Tävlingsspelare på  Teen tour, JMI, J16, J21

Träning i grupp på ca 6 pers 1 gånger i veckan 1,5 tim. 21 oktober - 2 april

Fokus under vintern är att långsiktigt utveckla din teknik för de olika golfslagen i kombination med styrketräning och rörlighetsträning.

Golfträning kommer att ske en gång i veckan i Torslanda Golf Studio.

Vi kommer att träna 21 måndagar eller torsdagar. Vid 16 av dessa bedrivs träningen av Stefan Carli de andra tillfällena kommer att bedrivas av ledare med instruktioner från Stefan Carli.

För detta upplägg samarbetar Stefan med Per-Ola Dahlman på Vallda och får därmed tillgång till en studio samt stöd av PO som varit landslagscoach och coachat spelare till segrar på Europatouren.

Fysioscreening med Ola Lindblom (personlig fystränare) Det är ett ett individuellt test av just din rörlighet och styrka. Med hjälp av resultatet får du ett träningsprogram med personliga övningar för att öka din rörlighet och förebygga skador. I slutet av januari görs ett nytt test för att följa upp utvecklingen en bit in i träningsprogammet.

Fysio screening kommer att ske i Torslanda Golf Studio vid följande tillfällen:

21/10, 22/10, 24/10

Dag : Måndag eller Torsdag