Tävling

Att spela tävling är roligt. Det är roligt att testa sin egen förmåga och tävla mot sig själv. Det är roligt att se hur man står sig mot andra spelare. Men det är framför allt roligt att träffa jämnåriga med gemensamma intressen. Den som spelar tävling för att det är roligt att umgås får göra det, och den som vill fokusera mer på golfen än på det sociala får göra det.

Genom regelbundet tävlande på andra klubbar får man dessutom möjlighet att lära känna andra som bor någon annanstans och som har en annan bakgrund. Eftersom man träffas vid varje tävling får man många nya kompisar. Ta alltså chansen att spela tävling regelbundet utan att fokusera så mycket på resultatet. Det viktigaste resultatet är att ha roligt.

Vägen till tävling på andra banor börjar med ett officiellt handicap. För att få handicap ska man först ha grönt kort.  Hur det går till hittar du under fliken Grönt kort = HCP 54.

Under flikarna till vänster hittar du information om de juniortävlingar som finns på både Torslanda GK och andra banor. Torslandas juniorer deltar även i ett antal lagtävligar.

I Göteborgsregionen ordnar Göteborgs Golfförbund samt Svenska Golfförbundet ett antal tävlingar som kompletterar de tävlingar som anordnas av Torslanda golfklubb.

Du kan få ersättning för tävlingskostnader.  Regler och blanketterna för att söka ersättning hittar du nedan.  Kontakta Peter Praetorius (peter.praetorius@telia.com, 031-3223729) om du har frågor eller synpunkter.