Herrgolfen

Herrgolfen är öppen för klubbens seniorspelare samt deras gäster från andra klubbar. MAX handicap för att delta är 36.

Rutiner

Tävlingsledningen vill tacka alla som deltagit i Herrgolfen 2020! Hoppas vi ses igen i april!

Spelprogram
Årets spelprogram hittar du under fliken ”Herrgolfens Spelprogram 2020”. Det är något reviderat och förkortat i och med gällande coronasituation. Det kommer under 2020 inte att vara någon samling eller prisutdelning efter tävling.

Anmälan, starttid och betalning
Anmälanoch tidsbokning sker genom att kontakta receptionen. Det går att ringa på 031-92 00 24. Det är möjligt att anmäla sig från torsdag klockan 12:00 veckan innan och fram till och med tisdag kväll, dagen före tävling. Vid anmälan går det att välja starttid och vilka man vill spela med. Om det visar sig att det uppstår ”hål”, dvs. helt tomma bollar, kan klubben flytta fram starttiderna (dock aldrig bakåt). Du kan därför få starta lite senare än när du bokat. Information kommer i så fall att skickas ut.

Ordinarie starttid är 15:30 - 18:00 vid spel över nio hål eller 15:00 - 17:30 vid spel över arton hål. Det är också möjligt att spela tidigare under dagen, från 12:00. Det måste alltid vara minst två deltagare från Herrgolfen med i bollen för att resultatet ska räknas.

Kom ihåg att man alltid måste anmäla sig till tävlingen oavsett om du startar innan eller under ordinarie starttid.

Betalning sker i år via mingolf.se, i Greenferummet eller i receptionen. För att betala via mingolf.se måste du först registrera ett betalkort (typ Visa eller MasterCard). Läs mer på ”Mina Betalningar” på mingolf.se

Tävlingsavgiften är liksom tidigare 100 kronor. 80% av avgiften går till priser för veckans tävling och resterande del går till priser för Herrgolfens final som spelas i September. Spelare som inte är medlemmar på Torslanda GK behöver också erlägga tävlingsgreenfee.

Spelregler
Herrgolfen följer golfens gängse regler. Innan spel hämtar du ditt scorekort i receptionen och efter avslutat spel signeras scorekorten och lämnas in till tävlingsexpeditionen eller golfrestaurangen.

Tävlingarna varje vecka sker i två olika klasser beroende på spelarnas handikapp. För A-klassen gäller handicap upp till och med 16,9 och för B-klassen gäller handikapp från 17,0 och uppåt.

Förutom varje veckas tävling sker även tävling över hela säsongen. Poäng ges varje vecka till de åtta bästa i varje klass. Vinnaren får 10 poäng, tvåan åtta poäng osv. (10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 respektive 1 poäng). Under 2020 räknas de fyra bästa tävlingarna. Varje spelar får dock även tillgodoräkna sig en poäng för varje spelad tävling.

Vid byte från A-klass till B-klass (eller vice versa) följer poängen med till den nya klassen.

Priser
Pris delas ut för bästa resultaten i A- och B-klassen samt för den som vunnit ”närmast hål”-tävlingen. Priserna hämtas i servicecenter.

Eventuell vinstskatt i finalen betalas av pristagaren.

Herrgolfens final
På grund av de färre antalen tävlingar kommer finalen att vara annorlunda mot tidigare år. Finalen spelas i år den 19 september över 18 hål. Tävlingen är öppen för alla som har deltagit i minst två deltävlingar av herrgolfen. Anmälningsavgift är 100 kronor.

Har du några övriga frågor eller undrar hur man börjar spela Herrgolfen? Det går bra att kontakta Johan, Janne eller Torslanda GKs reception.

Tävlingsledningen

Janne Ernfjord - 0725-408959

Johan Ebefors - 0703-115550

Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att justera regler och spelform under säsongen.