Herrgolfen

Herrgolfen är öppen för klubbens seniorspelare samt deras gäster från andra klubbar. MAX handicap för att delta är 36. De som spelar herrgolfen är även berättigade att delta i Herrgolfens Matchspelscup, utan tävlingsavgift, under förutsättningen att du spelat minst 2 omgångar i Herrgolfen innan första omgången av matchspelet.

Rutiner

Uppdatering 2020-06-28

Herrgolfens ledning har fattat beslut om att under rådande omständigheter och förutsättningar inte starta tävlingarna under sommaren. För närvarande är planen att starta upp Herrgolfen igen den 20 augusti.

Spelprogram
Årets spelprogram hittar du under fliken ”Herrgolfens Spelprogram 2020” eller via länken längst ner på den här sidan.

Anmälan, starttid och betalning
Anmälan sker genom mingolf.se eller genom att kontakta receptionen. Det är möjligt att anmäla sig från torsdag klockan 20:00 veckan innan och fram till och med onsdag kväll, dagen före tävling. Vid anmälan går det att välja starttid och vilka man vill spela med. Om det visar sig att det uppstår ”hål”, dvs. helt tomma bollar, kan klubben flytta fram starttiderna (dock aldrig bakåt). Du kan därför få starta lite senare än när du bokat. Information kommer i så fall att skickas ut.

Ordinarie starttid är 15:30 - 18:00 vid spel över nio hål eller 15:00 - 17:30 vid spel över arton hål. Det är också möjligt att spela tidigare under dagen, från 12:00. Det måste alltid vara minst två deltagare från Herrgolfen med i bollen för att resultatet ska räknas.

Kom ihåg att man alltid måste anmäla sig till tävlingen oavsett om du startar innan eller under ordinarie starttid.

Betalning sker i år via mingolf.se, i Greenferummet eller i receptionen. För att betala via mingolf.se måste du först registrera ett betalkort (typ Visa eller MasterCard). Läs mer på ”Mina Betalningar” på mingolf.se

Tävlingsavgiften är liksom tidigare 100 kronor. Hälften av avgiften går till priser för veckans tävling och hälften går till priser för Herrgolfens final som spelas i September. Spelare som inte är medlemmar på Torslanda GK behöver också erlägga tävlingsgreenfee.

Spelregler
Herrgolfen följer golfens normala regler. Innan spel hämtar du ditt scorekort i receptionen och efter avslutat spel signeras scorekorten och lämnas in till tävlingsexpeditionen eller golfrestaurangen.

Tävlingarna varje vecka sker i två olika klasser beroende på spelarnas handikapp. För A-klassen gäller handicap upp till och med 16,9 och för B-klassen gäller handikapp från 17,0 och uppåt.

Förutom varje veckas tävling sker även tävling över hela säsongen (som även fungerar som kvalspel till höstens final). Poäng ges varje vecka till de åtta bästa i varje klass. Vinnaren får 10 poäng, tvåan åtta poäng osv. (10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 respektive 1 poäng). De åtta bästa resultaten under säsongen räknas. Varje spelar får dock även tillgodoräkna sig en poäng för varje spelad tävling.

Vid byte från A-klass till B-klass (eller vice versa) följer poängen med till den nya klassen.

Priser
Vid spel över nio hål kommer prisutdelning att ske i restaurangen när sista bollen har kommit in. Pris delas ut för bästa resultaten i A- samt B-klassen och för den som vunnit ”närmast hål”-tävlingen.

Alla som kvalificerar sig till finalen får pris. En särskild tävling hålls också för den som har bästa bruttoscoren under året (över de åtta bästa tävlingarna). Det gäller spelade hål under niohålstävlingar eller hål 1-9 under artonhålstävlingar (oavsett om starten sker på hål 1 eller 10).

Eventuell vinstskatt i finalen betalas av pristagaren.

Herrgolfens final
För att kvalificera sig till finalen måste man ha deltagit i herrgolfen minst sju gånger under året samt vara en av de 20 bästa spelarna i A- eller B-klassen. Den klassen du tillhör under de tre sista tävlingarna är den klass du spelar i under finalen.

Finalen spelas den 19 september 2020.

Har du några övriga frågor eller undrar hur man börjar spela Herrgolfen? Det går bra att kontakta Johan, Janne eller Torslanda GKs reception.

Tävlingsledningen

Janne Ernfjord - 0725-408959

Johan Ebefors - 0703-115550

Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att justera regler och spelform under säsongen.