Damgolfen

Välkommen till Damernas onsdagsgolf!

Här är du som är kvinna, ny som gammal medlem i Torslanda Golfklubb och har officiellt hcp välkommen att vara med.

Är du ny medlem på klubben? Kom med i gänget, vi hjälper dig att komma igång! Damkommittén eller Reception/shop

På onsdagar spelar vi 9 håls tävlingar förutom Ladies Invitation och numera Ohemliga Resan. Dessa spelas över 18 hål.Det är såklart helt ok att spela vidare efter 9 hål förutsatt att du signerar och lämnar in ditt scorekort först.

KLASSER
 I år provar vi med endast 2 klasser, A och B. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att under pågående säsong förändra intervallerna för klassindelningen.

PRISTAGARE/PRISUTDELNING
Vi tillämpar Spel och Tävlingshandboken när det gäller priser och fördelning

3.8.2 Priser och rekommenderad fördelning:
I tävlingar bör man ha ett prisbord som
ger ett pris till varje påbörjat 7-tal deltagare.

Det är tillåtet med vidtalat ombud för avhämtning av pris. Damkommitten kan inte vara ombud.

Kostnad: 50 SEK

Starttider:
Under vårsäsongen ligger första starten 16:20 – det är ljust längre på kvällarna och då lättare för många att komma ifrån hoppas vi. Sista starttid är då 18:20
Dom sista rundorna i höst startar vi 15:40 (första boll) till 17:40 (sista boll) – det blir fort mörkt på hösten. Vi hoppas att denna lösning kan hjälpa oss lite!

Anmälan:
Anmälan görs via GIT – du anger tidig eller sen start och senast tisdagen innan tävling så får du mail om lottad starttid. Det går förstås bra att kontakta shopen i händelse av att tiden behöver ändras.

Stegen:
Samtliga rundor över säsongen kommer att räknas, även närvaropoäng.

Eclectic tävling:

Damgolfens Eclectic är en 'multigolfrunda' - en s k Running Eclectic - som resulterar i en 18-håls idealrond per deltagare.

Tävlingen pågår från den 3/5 till den 6/9, och alla Damgolfens singeltävlingar på onsdagar är grund för scoren. Målet är att för varje hål markera den lägsta scoren under tiden tävlingen pågår.

Första gången vi spelar hål 1-9 resp 10-18 noteras antalet slag för alla spelade hål. (OBS! Damkommittén gör detta första gången, så därför noterar du på ditt scorekort, att du vill delta i tävlingen, samt betalar avgiften till tävlingsledningen) Därefter får scoren för vart och ett av hålen ändras en gång!

Efter varje onsdagsrunda avgör du som deltagare om du vill ändra något/några hål på 'Eclectic-scorekortet'. Antal slag (brutto) på hålet skall skrivas upp och signeras av markören. Deltagarens hcp den 1/9 blir spelhandicap för hela Eclectic-ronden.

Tävlingsledare är Eva Lomander,eva.lomander@hotmail.com  0707-334459.