Resultat Antikrundan 2019

Resultat enskild tävling
Ett litet textreportage samt de bästa resultaten från varje enskild tävling under säsongen hittar du här nedan. Vill du se hela resultatlistan klickar du på Kompletta resultatlistor alla spelade tävlingar i menyn till vänster. I den sida du länkas till letar du upp den tävling du vill se resultatet från.

Order of Merit
Under säsongen genomförs seriespel, Order of Merit, där poäng utdelas vid varje tävling. Under året spelas en serie över 18 hål varav de 4 bästa räknas samt en serie över 9 hål med varav de 10 bästa räknas. Spelare med de 18 högsta sammanlagda poängen i respektive serie är kvalificerade till A-final för respektive 18 och 9 hål.  Övriga spelare går till B-final. De tävlingar som ingår framgår av tävlingsprogrammet och är alla tävlingar som har texter 9-hål nr .. alternativt 18 hål nr ..

Mer om Order of Merit kan du läsa genom att klicka på Order of Merit i menyn till vä.

190514 Niohålstävling på hål 1 till 9.

Dagens vinnartrio: Martin Bergström (3), Rickard Lindefelt (2) och Jörgen Kristensen (!).

Det börjar likna lite sommar i alla fall. Trots 74 startande ( =nytt rekord) så flöt spelet bra så Per tyckte attman kan in några bollar till!

Rickard fortsätter att njuta av vinterns träning men nöjde sig med en andraplats idag.

Närvaropriserna har fått ett nytt inslag genom att man kan läsa resultatet i förväg på telefonen så att man är beredd att skrika upp eller ner så högt som möjligt (fast Hans avstod priset idag).

Boråstävlingen är öppen för anmälan. Sök tävling på Borås sida, där finns 'Antikrundan' 28/5.

190507 Niohålstävling på hål 10 - 18.

Dagens vinnartrio: Sune Carlsson (3), Rickard Lindefelt (1) och Hans Fors (2).

En märklig goldag som började med att snön låg djup på gräsmattan och skrapan fick ta hårda tag på vindrutan. Inställt? Nej på Torslanda var det grönt och fint om än lite kyligt i kulingbyarna. Snart börjar väl gräset att växa också.

Rickard tyckte att han äntligen fick utdelning för hela vinterns återkommande rundor genom att spela på plus två ( fast förra veckan var det visst andra ändan av resultatlistan? ).

Per konstaterade att det går bra med fembollar så att vi kan starta upp till 75 antikviteter på niohålstävlingarna.

190430 9 hål nr 3, hål 1-9

Fr vä: Kjell Jonsson 3:a, Sture Alderblad 1:a, Sune Carlsson 2:a

Med 71 anmälda så testades det att spela i 5-bollar för att undvika långa väntetider på hål 5 och 1. Experimentet föll ut väl med korta väntetider då först startande på hål 1 och 5 nådde hål 5 resp. 1. Rondtiderna blev marginellt längre jämfört med lottning i 4-bollar. Om Antikrundan fortsätter med startande över 64 stycken på nio-hålarna så kommer lottning fortsättningsvis att ske i 5-bollar med 10 minuters startmellanrum.
Dagens segrare blev Sture Alderblad, en ny deltagare i Antikrundan detta år, med 31 slag netto.

Dagens 8 bästa.

1 Sture  Alderblad Torslanda Golfklubb A klass 15 31
2 Sune  Carlsson Torslanda Golfklubb A klass 11 32 SHCP
3 Kjell  Jonsson Torslanda Golfklubb A klass 28 32
4 Bengt  Isaksson Torslanda Golfklubb A klass 21 33
5 Rolf  Nordgren Torslanda Golfklubb A klass 10 34 SHCP
6 Age  Svensson Torslanda Golfklubb A klass 16 34 SHCP
7 Magnus  Marelius Torslanda Golfklubb A klass 17 34 S6
8 Jan-Inge  Eliasson Torslanda Golfklubb A klass 17 34

190423 Årets första 18-hålare

I fint väder genomfördes årets första 18-hålare med start från hål 10. Eternellerna spelade hål 1-9 och det uppstod lite kö när vår första boll kom upp i ändan på deras sista boll. Lite barnsjukdomar i planeringen när vi nu spelar på samma dag. Kommer att justeras till nästa tillfälle med 18 hål.

Bra resultat från några som så här tidigt på säsongen gick på sitt hcp. Lite hjälp fick man med bra medvind på vissa hål och mycket rull på torr bana.

Resultat de 5 bästa:

1 Sune  Carlsson Torslanda Golfklubb A klass 11 71 SHCP
2 Bo  Söderkvist Torslanda Golfklubb A klass 15 71
3 Bengt  Isaksson Torslanda Golfklubb A klass 21 72
4 Lennart  Karlsson Torslanda Golfklubb A klass 27 73
5 Magnus  Marelius Torslanda Golfklubb A klass 17 74

190416 Årets andra niohålare på hål 1 till 9.

Dagens etta Magnus Marelius och tvåan Bengt Ericson.

Fortfarande tämligen kallt och blåsigt för att njuta av golfen ( fast vinnaren gjorde ett kanonresultat ). Lite konstigt med tillfällig green på tvåan som banpersonalen hittat på.

Per konstaterar att det är så gott som oundvikligt med väntetider eftersom vi är så många. Det betyder två timmars spel och 20 minuters väntan vid ettan och femman. Men visst är det trevligt om vi kan vara med så många som möjligt.

Nästa vecka blir det en ny test när vi spelar 18 hål med start på tian medan Eternellerna startar på ettan för att spela nio hål. Observera starttiderna.

190409 9 hål nr 1, 10-18

Kent Andersson (3), Bertil Algotson (2) och Hans Fors (1).

Nästan 70 startande i första 9-hålstävlingen för säsongen på hål 10-18. En frisk vind i sol med endast några enstaka plusgrader innebar en utmaning för de flesta med scorer över sitt hcp. Den enda som gick under banans nettopar var dagens segrare Hans Fors. Prisutdelningen sköts på till nästkommande 9-hålsrunda.

Hans

Hansson
25,4

190402 Säsongsinledning scramble

Prispallen från vä: Stig Friberg, Aste Olindersson, Stephen Rayner, Lars G Johansson, Alf Liikamaa, Jan-Inge Eliasson, Bernt Rosén, Bengt Axhede, Kent Wingård, Bo Edvardsson

Säsongen 2019 inleddes med en scramble i 4-mannalag. En strålande sol sken över de 52 deltagarna som spelade hål 10-18. Banan var hygglig med tanke på att det är helt i början av säsongen. Resultaten var mycket bra där pristagarna på pallen hade samma nettoresultat. En strejkande printer skapade lite oro i resultatutdelningen men segrarna fick i alla fall vad de skulle ha. Tveksamt är nog om platserna 2 och 3 blev riktigt behandlade. De skilde 20 kronor i prissumma så det får de ta med gott mot.

Friberg / Rayner / Olindersson / Johansson

Edvardsson / Rosén / Axhede / Wingård