Resultat Antikrundan 2017

Resultat enskild tävling
Ett litet textreportage samt de bästa resultaten från varje enskild tävling under säsongen hittar du här nedan. Vill du se hela resultatlistan klickar du på Kompletta resultatlistor alla spelade tävlingar i menyn till vänster. I den sida du länkas till letar du upp den tävling du vill se resultatet från.

Resultat pågående serietävling
Aktuellt sammanlagt resultat från våra serietävlingar i 9 hål och 18 hål hittar du nedan. Klicka på önskad lista. Vill du veta hur vi räknar poäng så klicka på Resultat serietävling i menyn till vänster.

170510 Niohålstävling på 1-9.

Mycket nöjda golfare i vinnartrion.Fv: Åke Svensson på andra plats, Sune Carlsson  vann på 31 slag netto och Åke Jacobsson - trea. Åke som sprang ifrån vinnarbilden från förra veckan.

Mycket nöjda golfare i vinnartrion.Fv: Åke Svensson på andra plats, Sune Carlsson vann på 31 slag netto och Åke Jacobsson - trea. Åke som sprang ifrån vinnarbilden från förra veckan.

Inte mycket att klaga på, möjligen att våren inte vill komma med lite mer värme så att kortbyxorna kan komma på.

Sune har som vanligt ett antal femteklassare på gång för att prova på golfspelet. Ett utmärkt good-will arbete för golfen och klubben. Det behövs alltid ett antal frivilliga för att assistera Sune på idrottsdagarna. Tveka inte utan kontakta Sune.

Fortfarande är det möjligt att anmäla sig till Antikrundans tävling på Öijared 1/6. Anmäl som vanligt på Torslandas sida. Fina priser är utlovade.

170503 Nio hål (10-18) från röd tee(48).

Åke Jacobsson som vann hade bråttom till husbilen och norra Bohuslän. Kvar blev dagens tvåa -Claes Norrby- och trean Jan Svensson.

En unik speldag på Torslanda enligt Per L: alldeles vindstilla vid starten av första bollen. Rekordmånga deltagare gav en del köer som löstes upp med gott mod.

Observera att lottningen är gjord för matchspelet så det är dags att ta kontakt med sin motståndare.

Anmälan till årets första resa som går till Öijareds gamla bana (1/6) ligger öppen på Torslandas(!) spelprogram och höstens resa kommer att gå till Rydö, ev med buss.

170426 Årets första artonhålare.

Slutliga vinnartrion: Jan Svensson (3), Bernt Rosén (1) och Rickard Lindefelt (2).

Årets första 18-hållare gick i strålande sol och vindstilla vid starten ( Eternellerna som spelade dagen innan fick gå ut i snöblandat regn ). Alla korten var inte inlagda när jag skriver detta men ställningen är just nu att Bernt Rosen leder följd av HJan Svensson och Hans Fors ( första starten på Antikrundan?).

Dagens regeltips är att aldrig 'provslå' på banan innan starten går och att bollen skall ALLTID markeras innan man rör den för ev lägesförbättring.

170419 Årets första niohålare på 10 - 18.

Dagens mest lyckosamma. Alla med 38 slag netto. Claes Hansson (3), Age Svensson (1) och Alf Likamaa(2).

Det blev en lång väntan på startsignal 60 + 30 + 30 minuter. En oväntad bevattning på vissa greener hade frusit ordentligt. pga nattens tjäle en bit ner i backen.
Men sedan blev det riktigt varmt och gott ett tag.

Många hade inte tid att stanna till prisutdelningen och de missade en del information:
Ulf drog en del nya regler, bl a att oavsiktligt rubbande av bollen inte långre bestraffas med plikt. Återplacera och spela som vanligt. Om vinden rubbar bollen så spela som den ligger efter vindpusten.

Lars G pushade för att alla skall anteckna sig på aktivitetslistan ( fn på herrarnas omklädningsrum ). Det ger goda pengar till kommande prisbord.

Per informerade om årets match-spel. Anmälan är öppen nu och någon vecka framåt. Lars-Åke infpormerade om ett flertal aktuella tävlingar på klubben. Kolla hemsidans spelprogram.

Prispengarna i slutet av listan var inte så eftertraktade eftersom flera hade gått hem. Lycklig vinnare av 50-priset blev till slut Urban Stieijner. 35-priset tog Per själv omhand. 20-priset togs av 19-mannen - Lars-Åke. 10-priset togs av nian - Kenneth Jönsson.

Nästa vecka är det dags för årets första 18-hålare.

170412 Årets första 9-hålare på 1 till 9.

Dagens tvåa -Jan-Erik Holgersson-  och trean Edgar Endresen. Ettan Lars G Johansson hade lämnat scenen.

Dagens tvåa -Jan-Erik Holgersson- och trean Edgar Endresen. Ettan Lars G Johansson hade lämnat scenen.

Premiär för niohålstävling på hål 1 till 9 i hård blåst både med och mot, fast solen sken.
Det var maxantalet som startade och som väntat blev det en del köande för de som startat på ettan när de kom fram till femman. Detta får vi vänja oss vid till någon kommer på någon annan lösning.

Dagens regelfråga om out-pinnar klarade Per ut genom att förklara att pinnarna står på ´bondens mark' MAn får ingen lättnad om pinnarna stör stansen eller spellinje.

För tröst/närvaropriserna så hade 50-, 49-, och 48-placerade gått hem så det blev Leif Lundin på plats 51 som fick kuvertet. Inge Andersson tog plats 35, Christer Eliasson tog plats 20 och Thomas Hansson 10-platsen med tillhörande kuvert.

Nästa gång går det ej att betala med mynt.

Här är gänget som skötte det hela under 2016. Nu önskar de dig välkommen till säsongen 2017. Vi startar igen i början av april.

170405 Lagtävling som start på säsongen.

Så var det dags för en ny säsong av Antikrundan. Som vanligt(?) uppehåll och sol men en våldsam vind, säkert runt 15 m/s. Tvåmannalagen var väl sammansatta så resultatet för lagen på plats fyra till 20 skilde det bara tre slag.

På bilden ser vi Edgar Endersen/Kent Nilsson (tvåor), Bengt Ericson/Kalle Nilsson (vinnare) och Kjell Larsson/Sören Renulf (treor).