VISION 50/50

Vi har i år ansökt hos Svenska golfförbundet om att få vara med i vision 50/50, vilket är ett jämnställdhetsprogram som Svenska Golfförbundet initierade 2013.

Målet Svenska Golfförbundet har med detta är att det ska vara fler kvinnor som medlemmar och i GK styrelser. På Torslanda har vi 30% damer och 70% herrar som medlemmar och ungerfär 50/50 i styrelsen.

Projektet är upplagt över 1-2 år, där ett antal medlemmar spelar några ronder i ett spel – utifrån hur man uppfattar jämnställdheten på klubben. Det är 3 ronder man går, den första är fördelad på 14 hål och handlar om makt, struktur och kultur. Rond 1 ska vara färdigt i augusti och därefter görs en sammanställning för att fastställa en plan över åtgärder man behöver göra.

De som deltar i 50/50 är styrelsen, banchef, kanslichef och pro. Och vi vill gärna också ha representanter från medlemmar, juniorer, seniorer, tjejer, killar, damer och herrar.

Om du vill vara med och bidra till att vi ska bli en ännu mer jämnställd klubb – kontakta Lena Clausen (lena.c.clausen@gmail.com) som är projektledare för detta, så får du inloggningsuppgifter för att spela spelet. Vilken begränsning med antalet deltagare som finns vet vi inte, men vi tänker att ju fler vi är som gör detta, desto bättre input får vi.

Läs mer på Vision 50/50 SGF