Nya golfregler 2019 – det här gäller

Från och med 1 januari gäller nya regler för golfspel och det är en hel del som är ändrat. I den största uppdateringen av regelboken sedan 1952 har 34 gamla regler blivit 24 mer moderna, som är snällare mot den vanliga golfarens slarvfel på banan och sätter fokus på speltempo. Med de nya reglerna får du bland annat:

• putta med flaggan i hål
  • leta boll i max tre minuter
  • droppa från knähöjd i ett lättnadsområde
  • plocka bort lösa naturföremål överallt på banan
  • grunda klubban i röda och gula pliktområden
  • laga spikmärken på green
  • en uppmuntran att spela i fel ordning för att spara tid
  • byta boll när du droppar
  • ingen plikt om:
    din boll träffar dig själv eller din utrustning
    du slår ett dubbelslag
    du råkar rubba din boll medan du letar
    du råkar rubba din boll på green

Läs på inför säsongen:

Gratis regelapp
Ladda ner Rules of Golf 2019 i mobilen så har du alltid regelboken på svenska med dig i fickan. Den finns både i Google Play (Android) och i App Store (Apple iOS).

Köp regelboken
Den tryckta regelboken kommer att finns så att du kan köpa den på klubben. Du kan också beställa den på golfbokhandeln.se.

Digitalt material
Filmer, poddar, bilder, skisser och hela regelboken digitalt på svenska hittar du på golf.se/regler.

Regelkväll på klubben
Vi på Torslanda GK kommer att anordna en eller flera regelkvällar under Mars månad. Håll utkik efter inbjudan via nyhetsbrev och hemsida.

Har du frågor om regler kan du också alltid höra av dig till klubbens regelansvarige Anders Davidsson på anders.davidsson@outlook.com.