HANDIGOLF TOUR 11-12 Maj

Helgen den 11-12 maj hade vi glädjen att återigen få arrangera handigolf tour på Torslanda Golfklubb för andra året i rad. En tävling för fysiskt och intellektuellt funktionsvarierade i fem olika klasser, där vi hade Torslandadeltagare i två av dom. I övrigt kommer dom totalt 60 tävlande tävlande från hela landet, från nordligaste Norrland till Skåne i söder. Till och med en norsk deltagare var på plats.

Helgen bjöd på soligt väder med en kylig vind från nordväst. Lördagen med en måttlig bris, medan våra deltagare fick känna på Torslandas svårigheter med en betydligt tuffare vind under söndagen. Trots det noterades massor av fina resultat. Tack och lov höll regnet sig borta.

Att arrangera en tävling av denna kalibern innebär en hel del att stå i. Först och främst behöver vi betydligt fler golfbilar än vi normalt har då många är beroende av bil för att kunna ta sig runt banan.

Vi behöver då hyra bilar och se till att det finns extra elkapacitet för att kunna ladda alla bilarna.

Vi måste säkra upp att det finns tillgängliga hotellrum till vettiga priser för spelarna och deras anhöriga.

Många spelare är beroende av caddies och har inga egna. Då måste frivilliga från klubben ställa upp. Som starters hade vi några av våra duktiga juniorer. Banpersonal och kansli måste vara på tårna hela helgen förutom allt förarbete som krävs. Restaurangen behöver vara öppen från tidig morgon till sen kväll.

Som tävlingsledare behöver vi ha full koll på planeringen och följa upp så att inget går snett. Det är inte utan att man belåtet pustar ut när allt är över även om det är jättekul att arrangera ett så positivt event.

Tävlingen genomfördes utan problem. Det är imponerande att se alla duktiga deltagare med varierande grad av funktionsvariation och hur långt man kan få iväg en boll även med svåra förutsättningar. Ännu mer imponerad är jag över den positiva och glada attityden hos samtliga spelare.

Av våra Torslandaspelare lyckades Sebastian Davidsson bäst med en stark andraplats i sin klass. Filip Lindkvist, som är landslagsmeriterad inom handigolfen, hade en lite tyngre helg och kom inte riktigt upp i sin normala kapacitet.

Nu har vi haft handitouren två år i rad och enligt golfförbundets principer är det dags att den rullar vidare till andra delar och banor i vårt långa rike.  Men jag har fått mycket positivt både för arrangemang och bana och jag hoppas  att vi får en ny möjlighet om några år.

Lars-Åke Elfvelin