Corona - Nya direktiv gällande tävling

Stopp för all tävlingsverksamhet

SGF har idag, 3 april, beslutat följande:

1. Inga förbundstävlingar till och med 30 juni 2020

Förbundstävlingar där SGF eller GDF är ansvarig golforganisation ska inte arrangeras under tiden 30 mars – 30 juni 2020. För tiden därefter gäller att SGF och GDF ska fatta nytt beslut senast en månad innan tävlingen är planerad att genomföras.

2. Rekommendation att skjuta upp all tävlingsverksamhet i Golfsverige

SGF:s skarpa rekommendation till GDF och golfklubbarna är att folkhälsan – och golfens ansvar att motverka smittspridningen – ska stå i fokus och att GDF och golfklubbarna ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att tills vidare skjuta upp all tävlingsverksamhet, men inte sällskapsspel (träning). Rekommendationen träder i kraft måndag 6 april.

Med tanke på utbrottet av coronavirussjukdom (covid-19) gäller följande rekommendationer hos oss.

Detta för din egen skull men också för vår personal som träffar många personer varje dag.

• God handhygien
  • Hälsa på avstånd - det är OK att inte ta i hand och kramas
  • Gör gärna din ankomstanmälan via mobilen
  • Fortsätt att njuta av golfen hos oss med hänsyn och respekt för varandra

Vi bevakar aktivt utvecklingen av coronaviruset och följer de rekommendationer som kommer från ansvariga myndigheter

Corona: Uppdaterade riktlinjer för golfverksamhet

Golf är en idrott som kan utövas trots det rådande läget och nu finns det uppdaterade råd och riktlinjer för verksamheten på golf.se. Parallellt med att löpande stötta klubben med rådgivning ser Svenska Golfförbundet över den nationella verksamheten, som till exempel tävlingar, utifrån den situation som nu råder på grund av virusutbrottet.

Svenska myndigheters råd och riktlinjer gäller alltid övergripande för verksamheten på klubben.

Läs mer om myndigheternas rekommendationer på nedan länkar.

Länk till Folkhälsomyndigheten
Länk till Krisinformation