Banchefen informerar

2019-07-05

Säkerheten kring hål 3 och hål 12

Som ni känner till så har vi säkerhetsrisker kring några av våra golfhål och vi har infört ett par temporära förändringar för att inte riskera olyckor.

Under förra säsongen inträffade flera incidenter vid hål 3 med bollar som slogs ut från 57-tee och hamnade i de nybyggda husen vid Lysevägen. För att eliminera denna risk har vi blivit tvungna att flytta fram 57-tee och därigenom göra hål 3 kortare. Och för att det skall bli rättvist för dom som normalt spelar 48-tee har även denna flyttats fram till en temporär tee.

Vid hål 12 finns risk att bollar slås ut på korthålsbanan från 57-tee. För att minska denna risk har vi släppt upp ruffen rejält på högersidan och klippt ner den på vänstersidan med förhoppningen att man därigenom kommer att sikta mer åt vänster. Vi vill dock uppmana alla att om ni spelar en sällskapsrond och det finns folk, speciellt barn, på träningsområdet så spela hålet från 48-tee!

Det är bland annat på grund av dessa säkerhetsrisker som vi har tagit fram en masterplan för hur banan skall utvecklas över tid så att olycksrisker elimineras.

Styrelsen

2019-06-04

Under nästa vecka, måndag - torsdag kommer vi att lufta greenerna.

Rangen är stängd på torsdagar fram tom kl 09.30 för klippning och bollplockning.
Vi är tacksamma för att ni respekterar detta.

2019-05-22

Information maj månad TGK

Maj månad lider mot sitt slut och äntligen har vi fått ihållande värme samt lagom med regn vilket har fått tillväxten på hela spelfältet att explodera. Greenerna är nu inne i en fas av tillväxt vilket behövs dels för att kunna preparera en ny puttyta inför kommande högsäsong och dels för att läka ihop skador från denna samt föregående säsong. Vi arbetar nu för att styra tillväxten så att gräset tätnar och läker ihop istället för att som nu växa enbart uppåt, vi använder då ett tillväxtregulerande medel som heter Primo Maxx. Tyvärr kan det ta upp till 14 dagar innan man har full effekt av medlet men jag hoppas att Ni kan stå ut för det kommer gradvis att bli bättre inom kort😊

Vi i banpersonalen har tyvärr märkt en ökning av snusprillor som ligger slängda på banan och framför allt på och runt tee. Vi vädjar därför till alla som använder sig av detta att snälla använda papperskorgarna eller ta med Er in och släng efter avslutad runda då det ser tråkigt ut för alla som vistas på banan.

Ha en underbar golfsäsong!
Fredrik med personal.

2019-05-06

Jag kommer snart vilja öka tillväxten på greenerna (mera gödsel) för att gamla skador ska växa ihop, det kommer då att bli lite trögare bollrull. Detta försöker jag att kompensera med ett intensivt dressprogram, dubbelklippning och dubbel vältning. Det här kommer på sikt att leda till betydligt jämnare greener och vi kommer också att få ett friskare och mer motståndskraftigt gräs.

Andra större pågående projekt är: Iordningställande av bunkrar och lagning av tee-ytor.

Jag vill också be alla medlemmar att vara noga med att laga sina nedslagsmärken på greenerna samt lägga tillbaka uppslagen torv. Sist jag klippte greener fanns fler nedslagsmärken på alla greener än vad jag hann med att laga vilket är väldigt trist att se. Var heller inte rädda för att påminna Era medspelare att laga efter en greenträff för alla kan glömma.

Vill även be er som snusar att använda våra papperskorgar. 

Svinga lugnt
Fredrik med personal.