Banchefen informerar

2019-06-04

Under nästa vecka, måndag - torsdag kommer vi att lufta greenerna.

Rangen är stängd på torsdagar fram tom kl 09.30 för klippning och bollplockning.
Vi är tacksamma för att ni respekterar detta.

2019-05-22

Information maj månad TGK

Maj månad lider mot sitt slut och äntligen har vi fått ihållande värme samt lagom med regn vilket har fått tillväxten på hela spelfältet att explodera. Greenerna är nu inne i en fas av tillväxt vilket behövs dels för att kunna preparera en ny puttyta inför kommande högsäsong och dels för att läka ihop skador från denna samt föregående säsong. Vi arbetar nu för att styra tillväxten så att gräset tätnar och läker ihop istället för att som nu växa enbart uppåt, vi använder då ett tillväxtregulerande medel som heter Primo Maxx. Tyvärr kan det ta upp till 14 dagar innan man har full effekt av medlet men jag hoppas att Ni kan stå ut för det kommer gradvis att bli bättre inom kort😊

Vi i banpersonalen har tyvärr märkt en ökning av snusprillor som ligger slängda på banan och framför allt på och runt tee. Vi vädjar därför till alla som använder sig av detta att snälla använda papperskorgarna eller ta med Er in och släng efter avslutad runda då det ser tråkigt ut för alla som vistas på banan.

Ha en underbar golfsäsong!
Fredrik med personal.

2019-05-06

Jag kommer snart vilja öka tillväxten på greenerna (mera gödsel) för att gamla skador ska växa ihop, det kommer då att bli lite trögare bollrull. Detta försöker jag att kompensera med ett intensivt dressprogram, dubbelklippning och dubbel vältning. Det här kommer på sikt att leda till betydligt jämnare greener och vi kommer också att få ett friskare och mer motståndskraftigt gräs.

Andra större pågående projekt är: Iordningställande av bunkrar och lagning av tee-ytor.

Jag vill också be alla medlemmar att vara noga med att laga sina nedslagsmärken på greenerna samt lägga tillbaka uppslagen torv. Sist jag klippte greener fanns fler nedslagsmärken på alla greener än vad jag hann med att laga vilket är väldigt trist att se. Var heller inte rädda för att påminna Era medspelare att laga efter en greenträff för alla kan glömma.

Vill även be er som snusar att använda våra papperskorgar. 

Svinga lugnt
Fredrik med personal.