Banchefen informerar

Det har hittills varit en kall vår då gräset har fått kämpa för att växa. Vi har gett greenerna den bästa möjligheten att sätta igång men när inte värmen finns så blir det tufft för gräset.

Men så kom äntligen värmen några dagar och gräset fick fart. Det innebär också att gräset växer under dagen vilket kan göra att greenerna blir lite långhåriga på sen eftermiddag/kväll. Det kommer ni märka i både snabbhet och jämnhet. Vi klipper greenerna 7 dagar i veckan nu.

Det är bra att greengräset börjat växa för läkningsprocessen men det blir lite tråkigare för golfspelaren. Det är under en period det blir så här. Vi jobbar hela tiden för att få våra greener så bra som möjligt.

Nu har vi äntligen fått tillstånd att jaga vitkindade gäss och det tack vare vårt jaktlag. De kommer att göra allt för att vi ska få en fin bana utan gässens bajs. 

Under den vecka 19 och 20 kommer det att göras en inventering av salamandrar i våra dammar. Det är miljöförvaltningen i Göteborg som vill att vi gör detta. De kommer att ske under morgonen och vid skymning. De kommer att ha på sig varselvästar. Visa hänsyn när ni spelar och se till att ni alltid har kontakt med dem innan ni slår.

Det är några fairways som inte läkt ihop än så vi fortsätter med lägesförbättring ett tag till.

Snart hoppas vi att värmen kommer för att stanna.
Vi ses på banan
Micke, Magnus och Ulrika